Валентин Антов шашна цяла Франция със своята любопитна история. Най-младият капитан в историята на ЦСКА (14 г.), учуди френското издание footu21.fr с разказа си. Младокът, който попадна в радара на Лудогорец, намери място в обширен материал на изданието, озаглавен "Антов капитан на ЦСКА на 14 години".

"Валентин Антов стана най-младият капитан в историята на ЦСКА, носейки капитанската лента само на 14 години. Един невероятен вот на доверие за голямата надежда на клуба, но и на българския футбол". Така започва материалът.

Изданието отбелязва, че ЦСКА в момента не е в елита, а в третото ниво на футбола ни и доверието Антов е получил в приятелски мач. "ОК, но да станеш капитан на един от най-великите клубове в историята на страната си не се случва на всеки. Особено, когато си на 14 години. Това е невероятна чест за играч, който играе едва втория си мач при професионалистите", пише footu21.fr.

"Трудно ми е да говоря. Радвам се, че получих този шанс и ще направя всичко възможно, за да оправдая това доверие. Голяма чест е за мен. Не го очаквах, изненада ме. Започнах да треперя, когато Христо Янев ме повика в първия отбор", цитира изданието малкия герой.

"Е, това знак за огромно доверие ли е, или невероятно признание за слабостта на клуба, за чиито финансови неволи се говори повече, отколкото за футбола напоследък? Теодор Борисов, български журналист, твърди, че е по-скоро първото".

"Антов е един от най-обещаващите играчи на ЦСКА, обяснява той. - ЦСКА и българските клубове бяха сериозно критикувани в последните години, че не дават шанс на младите играчи , за сметка на чужденци. С изпадането до третото ниво ЦСКА трябва да почне от нулата с всички млади българи и Антов е един от символите на тази промяна", казва журналистът. Той разкрива, че младото момче, което ще направи 15 г. през ноември, се отличава с физически характеристики и игра във въздуха. Той е централен защитник, а е започнал като нападател.

"А за тези, които си мислят, че Антов печели позиции, защото чичо му е Анатоли Нанков, бивш български национал и играч на ЦСКА, бъдете сигурни, че грешите. Лудогорец, четирикратният шампион на България, пламенно ухажва играча в продължение на месеци.

"В България е обичайно да видиш как младите играчи губят таланта си", оплаква се Борисов, като посочва примера с Валери Божинов, както и този със Спас Делев.

"За успокоение, Валентин Антов винаги може да каже, че никой не е бил капитан на своя клуб само на 14 години...", завършва материалът на французите.