"Искам да премахна втория сервис в тениса", заяви президентът на Международната федерация по тенис (ITF) Франческо Ричи Бити, а след това отновно коментира темата за намаляването на геймовете в даден сет до четири.

"Тенисът е невероятен спорт, който трябва постоянно да се развива. Много често играчите дават най-доброто от себе си и се фокусират единствено върху последните няколко гейма. Именно поради тази причина обмисляме да намалим броя на геймовете в сета до четири. Вече имаме споразумение с АТР по този въпрос.

Най-революционната ни идея е да премахнем втория сервис в тениса. Все пак е необходимо първо да тестваме тази възможност и да видим какво ще се случи, както направихме при въвеждаването на "Ястребовото око"", добави Ричи Бити, който е начело на ITF от 1999 г. насам.

"Новите технологии промениха спорта. С новите ракети, кордажи и екипировки, тенисистите вече могат да намират невероятни траектории. Рафаел Надал не е само невероятен шампион, той също така е тенисистът, който се възползва по възможно най-добрия начин от напредъка на технологиите. В днешно време тенисистите са истински атлети. Това не беше така в миналото", завърши Ричи Бити.