Владислав Стоянов е „Футболист на годината" за изминалата 2014-та! Стражът на Лудогорец грабна приза на изискана церемония, която се проведе във Военния клуб в София. Националът на България нямаше особена конкуренция и с усмивка на лице позира със „златната топка" на българския футбол. Тя бе връчена лично от министъра на спорта-Красен Кралев.

Перничанинът заслужи отличието с перфектните си изяви под рамката на лудогорската врата, помагайки за спечелването на всички ценни трофеи на родна земя, както и за блестящото представяне на „зелените" в Шампионската лига. Юношата на Лудогорец имаше двоен повод за радост, след като грабна статуетката и за „най-добър вратар в „А" група".

Вторият най-добър български футболист за 2014 година е Светослав Дяков. Капитанът на Лудогорец може да се гордее и със спечелването в класацията за „най-добър полузащитник" в българското първенство.

Призовата тройка допълни Димитър Бербатов, който за рекорден 13-ти път успя да попадне сред най най-добрите трима. Макар и на 34 години, Митко остави далеч зад себе си редица от настоящите ни национали и звезди в „А" група. Неговата награда бе приета от мениджъра му Емил Данчев.

Като цяло, вечерта ще бъде запомнена с триумфа на треньор и футболисти от Лудогорец. „Зелените" обраха и индивидуалните призове, печелейки в категориите „най-добър вратар"-Владислав Стоянов, „най-добър бранител"-Козмин Моци, „най-добър-полузащитник-Съни Дяков" и „най-добър-чужденец"-Козмин Моци. Наставникът на разградчани-Георги Дерменджиев пък логично бе избран за „треньор на годината".

Статуквото в тазгодишната церемония бе разчупено от футболистите на Левски и Локомотив (Пд)-Божидар Краев и Мартин Камбуров, които триумфираха съответно в категориите „най-прогресиращ млад играч" и „най-добър нападател".

Водещи на церемонията бяха спортните журналисти от БНТ-Ивайло Ангелов и Валери Генов. Тяхна асистентка бе „Мис Национален отбор"-Радостина Тодорова. Гласувалите журналисти бяха над 120 като може да видите техния вот малко по-късно.

Ето и всички отличени в 54-ата церемония „Футболист на годината"

Наградата на БНР за „Феърплей и спортсменство"-ПФК Берое- с оглед честната им игра във втората седмица през изминалия футболен шампионат.

Наградата на БНТ за „Най-красив гол"- Томаш Иршак (Ботев Пд) за попадението му срещу Литекс при успеха с 1:2.

Награда за пробив на годината: Юношеският национален тим до 19 години

„Най-добър вратар в българското първенство"-Владислав Стоянов (Лудогорец)

„Най-добър защитник в българското първенство"-Козмин Моци (Лудогорец)

„Най-добър полузащитник в българското първенство"- Светослав Дяков (Лудогорец)

„Най-добър нападател в българското първенство"- Мартин Камбуров (Локомотив Пд)

Специална награда от агенция „ПИК"-Мартин Камбуров (Локомотив Пд)

„Треньор на годината"- Георги Дерменджиев (Лудогорец)

„Най-добър чужденец"- Козмин Моци (Лудогорец)

„Най-проспериращ млад играч в „А" група"-Божидар Краев (Левски)

Специална награда от М-Тел: Божидар Краев (Левски)

"Футболист на годината"- Владислав Стоянов (Лудогорец)