Националът на България за купа "Дейвис" Димитър Кутровски се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Сакраменто (САЩ) с награден фонд 100 хиляди долара.

Кутровски победи четвъртия в схемата представител на домакините Майкъл Ръсел, който е 121-ви в света. 36-годишният Ръсел се отказа след 17 минути игра заради травма при 3:2 в полза на българина.

Благодарение на този успех втората ни ракета си осигури $1,720 от наградния фонд и 13 точки за световната ранглиста, с които през следващата седмица ще се завърне в Топ 350, изкачвайки се с близо 15 позиции до около №345.

До този момент Кутровски на два пъти е успявал да достигне до четвъртфиналната фаза на турнир от сериите "Чалънджър" - в Шампейн през 2013 г. и в Нотингам през този сезон. В опит отново да направи това, българинът ще се изправи срещу Джон Милман (№526), а това ще бъде първа среща между двамата.

Ако втората ни ракета успее да преодолее съпротивата на австралиеца, ще прибави нови десет точки към актива си за световната ранглиста, а в спор за място на полуфиналите ще срещне победителя от срещата между Бьорн Фратанджело (№292) и преминалия през квалификациите Маркос Джирон (№495).