Пирин (Бл) излезе начело в класирането на "А" група, след като в мач от 3-ия кръг победи като домакин с минималното 1:0 Ботев (Пд).

"Орлетата" успяха да наложат своето темпо на игра и напълно заслужено диктуваха нещата на терена. Напълно очаквано, с оглед на по-добрата игра на домакините, Пирин откри резултата. В 16-ата минута Витанов центрира отдясно към Пиетробон и аржентинецът от около 7 метра вкара за 1:0. До края на полувремето пловдивчани не успяха да сътворят нищо пред Иваников и двата тима се оттеглиха на почивката при минимална преднина за тима на наставника Петър Цветков.

Втората час отново започна по-добре за благоевградския отбор, които продължиха да атакуват. В 61-ата минута защитникът на "канарчетата" Йордан Минев бе изгонен за реплика срещу главния съдия Мартин Ботев. Футболистите на Петър Цветков се нанесоха трайно в половината на гостите, но така и не успяха да вкарат нов гол.

В 83-ата Ботев отправи първи удар в мача към вратата на "орлетата". Гърков стреля, но ударът му мина в страни от вратата. До края на мача домакините не позволиха на гостите да сътворят нещо пред тяхната врата и напълно заслужено се поздравиха с победата.

Досегашният лидер Черноморец пък неочаквано се препъна при гостуването си на Видима Раковски и завърши наравно 1:1 при визитата си в Севлиево. Гостите от Бургас бяха пълни господари на терена по време на целия двубой, но така и не успяха да преодолеят вратаря на домакините Абдиков повече от един път.

Коста Янев изведе "акулите" напред в резултата в 68-ата минута - Караканов стреля от фаул, Абдиков не се намеси сигурно и притичалият Янев довкара топката за 0:1. Само три минути по-късно обаче Чакъров успя да донесе точката за домакините след точен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Стоянов.