Елица Костова стартира с победа участието си на тенис турнира в Бразилия. Третата ни ракета се наложи с 6:4, 4:6, 6:1 над рускинята Анастасия Пивоварова.

За българката това бе втори успех в основна схема на ниво WTA, след като през изминалия сезон успя да достигне до осминафиналите и на състезанието в Букурещ, където преди това дори успя да преодолее квалификациите.

Днешната среща започна със сериозно предимство за Костова, която реализира ранен пробив и си осигури аванс от 3-0, след което спечели още веднъж подаването на съперничката си и при 5-1 вече сервираше за сета. В този момент българката допусна лек спад и позволи на Пивоварова да върне и двата пробива, но при 5-4 все пак сложи край на частта, реализирайки поредния си брейк.

Костова загуби откриващото си подаване във втория сет, но моментално отвърна на удара с рибрейк, а малко по-късно отново проби и поведе с 4-2. Българката обаче не съумя да запази предимството си и след четири поредни гейма преминалата през квалификациите рускиня намери начин да вкара мача в трети сет.

Там обаче третата ни ракета бе безкомпромисна, отпускайки само един-единствен гейм на съперничката си и след час и 54 минути игра си осигури място на осминафиналите, където ще срещне седмата поставена Лара Зигемунд (№128).