Националният защитник Николай Бодуров се готви с новия си отбор Мидтиланд за мача срещу Манчестър Юнайтед в Лига Европа, пише в. "Тема спорт". Той беше преотстъпен от Фулъм на датския шампион в последния ден на зимния трансферен период.

В момента Бодуров тренира с маска, тъй като, както казва той в първото си интервю за интернет-телевизията на вестник "Екстра Бладет", носът му е счупен за трети път в кариерата му. Изданието твърди, че в лицето Бодуров прилича повече на боксьор и на супергероя Батман.

"Преди две седмици си счупих носа по време на мач в Англия, така че трябва да има маска. Не е приятно, но това ме защитава", казва Бодуров. Все още не се знае колко време ще носи маската, но той нагледно показа пред репортера, че е изработена по извивките на лицето му.

По повод предстоящия мач с Юнайтед националът казва, че е пределно амбициран да ги разбият. Като привърженик на Байерн той ще търси реванш за загубения финал в Шампионската лига през 1999 г., когато "червените дяволи" грабнаха трофея след два късни гола на Теди Шерингам и Оле Гунар Солскяер.

"Не съм чак такъв голям фен на Байерн, но от европейските отбори на тях симпатизирам най-много. Спомням си онзи финал, който Юнайтед спечели с два гола буквално в рамките на една минута. Някак си не беше справедливо. Това е една от причините, поради които не харесвам Манчестър Юнайтед. Сега съм амбициран срещу тях - не само да ги победим и да ги елиминираме, но направо да ги разбием", добавя Бодуров, който изглежда напълно спокоен и лесно адаптиращ се в датския шампион.