Само Димитър Бербатов не стигна на Фулъм за победа над Саутхемптън в мач от 19-ия кръг на Висшата лига. Българинът започна като титуляр за „котиджърс" и вкара единственото попадение за своя тим още в 8-ата минута. В края обаче „светците" успяха да изравят от дузпа и така си тръгнаха с точка от Лондон. Голът на Митко бе негов първи от края на септември насам във Висшата лига. Тогава той вкара 2 на Арсенал.

Фулъм започна силно на собствения си стадион и резултатът не закъсня. В 8-ата минута Саша Ритер центрира ниско в пеналта на гостите, там вратарят им Дейвис не успя да хване топката, тя отиде у Бербатов, за който не остана нищо друго, освен да я насочи в мрежата отблизо.

Българинът отпразнува попадението си, показвайки тениска с надпис „Keep calm and pass me the ball" (Останете спокойни и ми подавайте топката). Митко получи и жълт картон, тъй като свали официалния си екип, за да демонстрира надписа на тениската си под него.

В 16-ата мин. Бербатов имаше още един отличен шанс за попадение. Качаниклич му качи топката на глава, но ударът на нашенеца отлетя много далеч от вратата.

След почивката Саутхемптън значително подобри играта си в търсене на изравнителния гол. Гостите все повече и повече затрудняваха стража на Фулъм Шварцър, докато Бербатов и колегите му в предни позиции за домакините не получаваха удобни топки от полузащитниците.

Логичното се случи в 84-ата мин. Тогава Крис Беърд игра с ръка в пеналта си след центрира от корнер и Фил Дауд веднага посочи бялата точка. Ламбърт изпълни точно отсъдената дузпа и донесе точката на „светците".

ФУЛЪМ - САУТХЕМПТЪН 1:1

1:0 Бербатов (8')

1:1 Ламбърт (85'-д)

Фулъм: Шварцер, Ритер, Хангеланд, Сендерос, Рийзе, Дежага, Сидуел, Беърд, Качаниклич, Родайега, Бербатов;

Саутхемптън: Келвин Дейвис, Клайн, Фонте, Йошида, Шоу, Шнайдерлин, Корк, Стивън Дейвис, Пънчеон, Рамирес, Ламбърт.