Себастиан Джовинко постави ултиматум на ръководството на Ювентус. Нисичкият футболист е готов да си тръгне през януари, месеци преди контракта му с тима да изтече, ако продължава да стои на резерваната скамейка. Новината разкри лично агентът на футболиста Андреа Д'Амико, който говори пред „Тики Така".

„Джовинко израсна в Ювентус, след което бе пращан под наем в Емполи и Парма, където се доказа. Истината е, че Себа вече е на 27 години и се намира в пика на своята кариера. Той е готов за роля в стартовия състав, особено ако Алегри промени схемата от 3-5-2 на 4-3-3. Немислимо е да мислим, че Тевес може да седне на пейката, но според мен той и Джовинко могат да играят едновременно. А третият нападател да бъде някой измежду Йоренте и Мората", коментира футболният импресарио.

„Джовинко има нужда да получи доверие не само от своите съотборници, но и от клуба, в който израсна и който така и не повярва в него", каза още Д'Амико.

В заключение агентът на играча сподели, че към клиента му има сериозен интерес и няма да бъде никакъв проблем да си намери нов клуб, ако продължава да търка пейката в Юве.