Славия завърши 1:1 срещу шампиона на Черна гора Зета (Голубовци). Това бе третото поредно равенство с този резултат, след като „белите” по-рано направиха 1:1 със Спортист (Своге) и ФК Сеул (Южна Корея).

Черногорците откриха резултата от свободен удар още в 5-ата минута, а бразилецът Елтон изравни в 37-ата. Нападателят взе отбита от вратаря топка след далечен удар на Саша Симонович.

"Получи се здрав мач, доволен съм от играта на отбора. Имахме по-добро владеене на топката, създадохме три отлични голови положения през второто полувреме, но Елтон Симонович и Златковски ги пропуснаха.

Смятам, че играхме добре като колектив, с ангажираност на целия отбор и в отбрана, и в офанзивен план. Нормално е да има и грешки, но все пак сме в ранен етап от подготовката", коментира за "БТА" наставникът на Славия Стевица Кузмановски (вляво).

Резервите на Славия ще имат възможност да се докажат в днешната проверка с хърватския Осиек, която бе уредена вчера. Още преди заминаването на отбора за Анталия, наставникът Стевица Кузмановски обяви, че се надява да бъдат договорени на място поне още две проверки, в които да тества именно резервите и младите.

Съставът на Славия: Господинов, Дяков, Кавдански, Й. Петков, Белошевич, Н. Петров, Керчев, Симонович, Коприваров (46- Новкович), Елтон (46-Златковски), Малинди