Диа Евтимова започна с категорична победа участието си на международния турнир "Изида къп" с награден фонд $25,000, който се провежда през тази седмица на кортовете на ТК "Изида" в Добрич, след като в първи кръг не даде абсолютно никакви шансове на участващата с "уайлд кард" Калина Божилова, надигравайки я с 6:1, 6:0.

В спор за място на четвъртфиналите националката на България за "Фед къп" ще се изправи срещу румънката Андреа Миту (№165), която в момента се намира в серия от 11 поредни победи, след като през последните седмици успя да триумфира с титлите в Мамая и София. Това ще бъде втора среща между двете, а първата бе преди цели пет години на турнир в Румъния и бе спечелена с 3:6 6:4 7:5 от третата ни ракета.

Републиканската шампионка до 16 години Петя Аршинкова победи националката Виктория Томова с 4:6, 6:2 и отказване на  съперничката заради травма.  Тийнейджърката ще срещне бившата №55 Алберта Брианти, която сега се намира под №184 в световната ранглиста.

За съжаление останалите две наши представителки не успяха да преодолеят първи кръг. Държавната шампионка за 2011 година Изабелла Шиникова, която премина успешно квалификациите, загуби на старта на основната  схема от поставената под номер 4 Аранча Рус (Холандия) със  7:6(1), 4:6, 3:6.

Никол Йорданова бе надиграна с 6:7(3) 6:3 6:2 от преминалата през квалификациите Ирина Фетакау (№772).

Евтимова и Аршинкова заработиха по 5 точки за световната  ранглиста и по 392 долара.