Канадският национал Милан Борян заминава  с Лудогорец на първия подготвителен лагер в Турция утре, пише вестник "7 дни спорт". Вчера 197-сантиметровият великан поднови договора си с клуба и отново е собственост на шампионите. Както е известно, Борян имаше краткосрочен 3-месечен ангажимент с разградчани, за да замести контузения Иван Чворович.

Милан записа 4 мача с тима, като дебютира на "Анфийлд" срещу Ливърпул. Той се понрави с изявите си, като се справи доста добре в мачовете, в които му се гласуваше доверие.

Още от края на 2014 г. Борян имаше разговори с ръководството на шампионите за своето оставане. По този начин се потвърди новината на "7 дни спорт" от 21 декември, че Милан ще остане в тима и през пролетта. На практика обаче той беше помолен да стои на стендбай заради Владислав Стоянов. Заради големия интерес към най-добрия вратар в България Стоянов Борян се разбра да изчака няколко седмици.

В последните 48 часа обаче ситуацията в Разград се промени и Борян подписа нов договор. Вчера канадският национал парафира за 1 + 1 години с шампионите и се присъедини в хотела в София. Това се случи, защото собственикът на разградчани Кирил Домусчиев даде зелена светлина за продажба на Владо Стоянов. Очаква се до 2-3 дни да бъде ясно бъдещето на втория капитан на шампионите. Интерес към него има от Италия, Испания, Англия и Русия.Продажба на Стоянов ще има на 95%, след като от клуба не искат да събират трима вратари с качества и с претенции да играят. До този момент от треньорския щаб успяваха да дават шансове на всички. Още повече че в тима разполагат и с перспективния Георги Аргилашки, който пази основно на втория отбор.