Евертън и Арсенал направиха зрелищно равенство. „Карамелите" и „артилеристите" завършиха 2:2 на „Гудисън парк" в  дерби от 2-ия кръг на Висшата лига. Домакините поведоха с 2:0 през първата част, но лондончани успяха да стигнат до равенството в последните минути на мача.

В герой за Арсенал се превърна Оливие Жиру, който стана автор на изравнителното попадение, паднало в 90-ата минута. По този начин "топчиите" заеха 3-ото място, с актив от победа и равенство от началото на сезона. „Карамелите" пък имат две ремита, позиционирайки се на 10-ото място.

Срещата започна по-добре за домакините. В 19-ата минута „карамелите" успяха да поведат след като Гарет Бари получи успореден пас и центрира в дълбочина към Шеймъс Коулмън, който от с глава засече за 1:0. Играчите на Арсенал не успяха да отговорят адекватно на удара и допуснаха ново попадение. В самия край на полувремето. Стивън Нейсмит бе изведен от Ромелу Лукаку и с едно докосване преодоля Шчесни за 2:0. При отбелязване на попадението обаче останаха сериозни съмнения за засада.

На полувремето мениджърът на лондончани Арсен Венгер замени твърде пасивния Алексис Санчес с Оливие Жиру. В самото начало на полувремето французинът имаше шанс да отбележи след като получи отлична топка в наказателното поле, но не успя да я насочи добре и стреля в аут. Лондончани търсеха попадението, но така и не успяваха да намерят верния към домакинската врата.

В 83-ата минута Озман не опази Касорла, който пусна успореден пас към Рамзи, който отблизо засече, намалявайки пасива на тима си.

В 90-ата минута Арсенал стигна до изравнителното попадение. Рамзи подаде много силен, почти невъзможен пас към Монреал, който показа борбеност и догони топката и я центрира към Жиру, който мигновено стреля за 2:2.

Евертън - Арсенал 2:2
1:0 Коулман 19
2:0 Нейсмит 45
2:1 Рамзи 82
2:2 Жиру 90

Евертън: Хауърд, Коулман, Дистен, Джагиелка, Бейнс, Бари, Пиенаар (10 Озман), Макарти, Миралас (84 Атсу), Нейсмит, Лукаку (75 Макгийди)

Арсенал: Шчесни, Дебюши, Мертезакер, Чембърс, Монреал, Фламини, Уилшър (74 Касорла), Рамзи, Окслейд-Чембърлейн (74 Кемпбъл), Йозил, Алексис (46 Жиру)