Сръбският гранд Партизан ще бъде наказан заради обидите на расова основа срещу защитника на Цървена звезда Ибрахима Гай по време на вечното дерби на западната ни съседка (2:2), съобщиха медиите в страната. "Гробарите" издаваха маймунски звуци на няколко пъти, когато бившият бранител на ЦСКА играеше с топката, което може да им донесе дори наказание да играят пред празни трибуни.

От Дисциплинарната комисия към Сръбския футболен съюз разкриха, че максималната финансова санкция за такова провинение е 600 000 динара (14 634 лв.), а наказанието може да включи и определен брой мачове при закрити врати и решение "черно-белите" да играят на 50 км от Белград.

Представители на Лигата коментираха, че чакат официалната позиция на делегата на срещата, а генералният секретар Благойе Якшич открито заяви, че разбира за такъв инцидент от вестниците, а на стадиона не е чул нищо подобно.

От ръководството на Партизан обаче признаха за расистките обиди. "Става дума за една групичка от 30-ина души, които обаче влияят лошо на останалите ни привърженици. Ако успеем да се преборим с тях, няма да имаме такива проблеми вбъдеще", коментира генералният секретар на "гробарите" Гордан Петрич.