Отборът на Милан записа трета поредна победа в първенството на Италия. В двубой от 16-ия кръг „росонерите" се наложиха с 4:2 като гост на Торино.  С основна заслуга за изразителната победа на Милан е вратаря на домакините Жиле, който записа един от най-слабите си двубои и буквално подари две от попаденията на „росонерите".

Много силно за гостите се представи бразилецът Робиньо, който безспорно бе над всички на терена. Дежурното си попадение успя да реализира и Ел Шаарави, който днес не бе на познатото ниво.

Двубоят не започна никак добре за гостите от Милано, които още в началните минути трябваше да направят принудителна смяна. Найджъл Де Йонг получи тежка контузия (няма да играе до края на сезона) и отстъпи мястото си на терена на ветерана Амброзини. По първоначални информации травмата на холандеца е сериозна и той ще почива поне 2 месеца.

В 28-ата минута Торино откри резултата след много груба грешка на Ночерино. Халфът на Милан буквално изведе Сантана сам срещу Амелиа, аржентинското крило технично финтира стража и на празна врата откри резултата - 1:0.

Гостите намериха начин да върнат попадението още до почивката. В 40-ата минута Де Шилио, който в този двубой игра в лявата зона на защитата, напредна по крилото и подаде в полето към Робиньо. Бразилецът майсторски финтира с тяло бранител на домакините и с левия крак вкара за 1:1.

Попадението окрили „росонерите", които започнаха втората част много силно и заслужено осъществиха пълен обрат. „Грешникът" Ночерино изкупи вината си за гола на домакините и се разписа в 53-ата минута, правейки резултата 1:2. Нисичкият полузащитник се възползва от груба грешка на вратарят Жиле и вкара с глава на празна врата.

В 61-ата минута Милан нанесе тежкият си удар, вкарвайки трети гол. Пацини като на шега бе оставен да нахлуе в полето на домакините и с мощен шут прокара топката покрай Жиле - 1:3. В ситуацията домакините претендираха за фаул в атака на Пацини, но на повторенията ясно се видя, че такъв няма.

Четвърт час преди края дойде време и Стефан Ел Шаарави да реализира дежурното си попадение. „Малкия Фараон" се възползва от нов подарък на вратаря на Торино и с лекота вкара за 1:4. В тези минути Милан играеше много силно и само липсата на късмет попречи на тима да вкара още попадения. На два пъти и гредите спасиха Торо след удари на Емануелсон и Пацини.

В 80-ата минута капитанът на Торино Роландо Бианки оформи крайния резултат в двубоя, след като се разписа с хубав удар с глава - 2:4.

ТОРИНО - МИЛАН 2:4

1:0 Сантана (28')

1:1 Робиньо (40')

1:2 Ночерино (53')

1:3 Пацини (61')

1:4 Ел Шаарави (76')

2:4 Бианки (80')

ТОРИНО: Жиле, Дармиан, Ди Чезаре, Огбона, Масиело, Гаци, Баша, Черчи (46' Бирса). Меджорини (65' Сансоне), Бианки, Сантана (74' Верди)

МИЛАН: Амалиа, Абате, Мексес, Йепес, Де Шилио, Ночерино, Де Йонг (22' Амброзини), Емануелсон, Робиньо, Пацини (80' Боян), Ел Шаарави (79' Фламини)

Главен съдия: Ромео.