Ювентус победи Киево с 2:0 в пореден от 20-ия кръг на италианската Серия „А". Нов страхотен двубой за шампионите изигра Пол Погба, който бе замесен и в двете попадения.

След точно час игра французинът изригна с отиграване и чудесен гол. Той финтира бранител на съперника и от около 25 метра с левия крак отправи толкова силен удар, че вратарят на съперника дори не разбра как и кога топката се е озовала във вратата му - 1:0 след магия от Погба.

В 73-ата минута Погба се пребори за една топка и намери на левия фланг Евра, който овладя топката и центрира в полето именно към Погба. Французинът отправи точен удар с глава, вратарят на „летящите магаренца" изби, но при добавката Стефан Лихтщайнер нямаше проблеми и вкара за 2:0.

Мачът ще се запомни и с тежката контузия, която получи бранителят на гостите - Фрай, който бе изкаран на носилка от терена и има съмнения за сериозна травма в областта на врата.

Благодарение на успеха Ювентус събра на сметката си 49 точки, с цели 8 повече от втория Рома. Тази вечер на „вълците" им предстои тежка визита във Флоренция на Фиорентина, а загуба до голяма степен ще сложи край на надеждите за Скудето на Тоти и компания.