Люис Хамилтън е съпричастен със случващото се в Макларън. Световният шампион във Формула 1 от миналия сезон и пилот на Мерцедес надъха бившия си тим за бъдещи успехи. За него било трудно да гледа лошото представяне на отбора през настоящата кампания. Въпреки че за Макларън карат двама бивши световни шампиони като Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо, тимът е спечелил едва 5 точки от началото на сезона.

„Всички знаем, че е трудно за тях тази година. Това е велик тим, който е имал толкова много успехи и част от който и аз бях дълго време", сподели Хамилтън, който бе взет във Формула 1 именно от Макларън. Британецът караше за тима от 2007 до 2012 година, а през 2008 година дори спечели първата си световна титла. Откакто напусна обаче, отборът не е спечелил нито едно състезание.

„Те имат великолепен Рон Денис, страхотни инженери и отборен дух, който отново ще ги изведе напред. В момента нещата не изглеждат толкова добре, но да се надяваме, че вече се вижда светлината в края на тунела", допълни 30-годишният британец, който продължава да е лидер в генералното класиране при пилотите този сезон.