Президентът на Локо (Сф) Николай Гигов е обещал солидна премия на момчетата за елиминиране на Рен. Според близки до бизнесмена футболистите ще получат по 3000 лева за победа в София.

При частичен или цялостен успех във Франция ще вземат по още 3. А за самото влизане в груповата фаза босът ще ги възнагради с по 10 бона.

Изпълнителният директор на "червено-черните" Иво Тонев изрази увереност във възможностите на тима да отстрани Рен. "Французите са силен отбор, но това само може да ни мотивира максимално.

Искам да отправя апел към всички фенове да дойдат да ни подкрепят в четвъртък вечер", каза Тонев. "Футболистите, които си изкараха глупави жълти картони срещу Оцелул, вече отнесоха глоби. Най-голяма бе санкцията на Георги Марков, който ще пропусне първия двубой с французите заради натрупани картони", допълни Тонев.

Старши-треньорът на Рен Пиер Дреоси бе в приповдигнато настроение след победата на неговия отбор като гост на Лориен с 1:0. "Направихме отлична серия от мачове, но определено ни очакват доста трудни моменти. Маратонът продължава с много тежък двубой в София срещу Локомотив. Може да се каже, че срещу Лориен направихме добра подготовка за тази среща, но сведенията ни за софийския тим са, че няма да ни е леко в българската столица. Но нашата мечта са групите на УЕФА и нямаме друг избор освен победа", сподели Дреоси пред френските медии.