ЦСКА победи трудно с 1:0 германския Аален в първата си контрола по време на лагера в Турция. Голът срещу тима от Втора Бундеслига реализира Аурелиен Йоахим от дузпа в 17-ата минута.

В 25-ата немците можеха да изравнят, но вратарят на ЦСКА Якуб Дивиш спаси удар от бялата точка на Клауб и се превърна в герой за "армейците".

Отборът на Стойчо Младенов не изигра силен мач и само късметът спаси "червените" в края на срещата, когато Аален удари греда.

Следваща проверка на ЦСКА е още утре. В 15,00 часа 31-кратният шампион на България се изправя срещу украинския Металист (Харков).

 

СТАТИСТИКА

ЦСКА - ААЛЕН 1:0

1:0 Аурелиен Йоахим (17-дузпа)

ЦСКА (I ПОЛУВРЕМЕ): Якуб Дивиш, Венцислав Василев, Кристиан Супусепа, Денис Причиненко, Пламен Крачунов, Стивън Съндей, Борис Галчев, Неманя Милисавлевич, Жоан Фелипе, Амансио Фортеш, Аурелиен Йоахим

ЦСКА (II ПОЛУВРЕМЕ): Анатоли Господинов, Васил Попов, Денис Причиненко, Кристиян Супусепа, Тончи Кукоч, Марио Бъркляча, Маркос Маркиньос, Тони Силва, Петър Витанов, Серджиу Буш, Стефан Николич

Треньор: Стойчо Младенов

ААЛЕН: Бенхард, Мокенхаупт, Леандро, Клауб, Ниеричло, Остерхелвег, Адеми, Хофман, Фейск, Стейнхер, Людвиг

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

3 - Топката бе центрирана в наказателното поле на ЦСКА след изпълнение на пряк-свободен удар. Никой от футболистите на Аален не успя да играе с нея и тя бе уловена от вратаря на "червените" Дивиш.

5 - Добра атака на ЦСКА и центриране в пеналта на германците към Жоан Фелипе. Халфът на "армейците" обаче не бе концентриран и лесно изгуби топката на удобна за удар позиция.

17 - ГОЛ ЗА ЦСКА! "Червените" откриха резултата от дузпа. Зад топката застана нападателят Аурелиен Йоахим. Вратарят на германците Бенхард улови ъгъла, но изстрелът на тарана от Люксембург бе много силен и точен.

23 - Нова отлична атака на ЦСКА. Топката стигна до голмайстора Йоахим. Той овладя на гърди пред наказателното поле на съперника, но ударът му бе много неточен и топката премина много над напречната греда.

25 - Дузпа и за Аален! Вратарят на ЦСКА Дивиш се представи отлично и успя да спаси удара на Клауб. Резултатът остава непроменен - 1:0 за българския отбор.

27 - Нов пропуск на Йоахим, този път очи в очи със стража на германците. Нападателят на ЦСКА получи топката вдясно, напредна и би по тревата, но коженото кълбо излезе в аут.

33 - ЦСКА получи правото да изпълни пряк-свободен удар в близост до пеналта на Аален. Неманя Милисавлевич реши да си пробва късмета и бе близо до попадение. Топката мина на сантиметри от вратата на съперника.

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

53 - И втората част започна с натиск на ЦСКА. Чакащият трансфер голмайстор на "червените" Серджиу Буш шутира от въздуха, но вратарят на Аален се справи и спаси.

66 - Резервата в този мач Тончи Кукоч е по-активен по фланга, отколкото дори във... "Фейсбук". Хърватинът направи поредно добро центриране, но футболистите на ЦСКА в наказателното поле не се възползваха от хубавия пас.

75 - Добра възможност за гол се откри пред Аален. Удар с глава на техен футболист, но коженото кълбо минава високо над напречната греда на Анатоли Господинов.

81 - Далечен изстрел на Кукоч от пряк-свободен удар. Много нетомен удар на бекът и топката излезе в аут.

83 - Греда за Аален! Тук късметът бе на страната на ЦСКА. Германците направиха атака като по учебник. Топката стигна до лявото крило на отбора, след което той я прати в стълба.

КРАЙ НА МАЧА