Вчерашният цирк на „Герена” шокира Европа. Почти всички информационни агенции съобщиха за случилото се на официалната пресконференция по представянето на Ивайло Петев като треньор на Левски.

Медиите акцентират на действията на феновете, които съблякоха специалиста. Видео и снимки от скандалната "пресконференция" обиколиха почти всички спортни издания.

Сръбска медия пък смело нарече разбеснелите се ултраси – хулигани.

Topsport.bg избра за вас най-интересните материали на световните агенции за случилото се:

СЪРБИЯ
- в-к. „Курир". Скандал: наследникът на Йоканович в Левски изгонен на представянето

„По време на представянето на Ивайло Петев, наследник на сръбския треньор Славиша Йоканович в Левски, нахлу група запалянковци и първо с думи, а после физически нападна 38-годишния специалист. Те първо му свалиха анцуга, а после и фланелката, и го избутаха навън пред удивлението на всички присъстващи. „Бягай оттук! Не заслужаваш да носиш синята фланелка. Махай се!", викали хулиганите. От 2010 г. Петев водеше Лудогорец, с който взе две титли, а на 21 юли бе сменен преди реванша със Слован Братислава в квалификациите за Шампионската лига”.

ИСПАНИЯ - Агенция ЕФЕ: Фенове на Левски изгониха новия треньор на представянето му
„Група от 30 фенове на Левски София нахлу на пресконференцията, на която представяха новия треньор Ивайло Петев, и го принудиха да си съблече фланелката на клуба и да напусне залата. „Свали фланелката или ние ще ти я свалим", заплашиха феновете новия треньор, от когото в крайна сметка свалиха екипировката и го избутаха с ругатни от залата в стадиона на първата му публична проява като треньор. Атаката, извършена пред многобройни журналисти и камери, се дължи на скорошно интервю, в което Петев призна, че е привърженик на ЦСКА, вечния съперник на Левски. Част от публиката се почувствала обидена, защото не е била консултирана за смяната на треньора. Петев, който спечели българската лига миналия сезон с Лудогорец, трябваше да смени сърбина Славиша Йоканович, уволнен след едва 2 месеца на поста заради слабите резултати. Един час след този инцидент техническите директори на Левски Иво Тонев и Наско Сираков обявиха, че подават оставките си. Според българските медии клубът не е изяснил дали Петев остава треньор или подписването на договора ще стане след неуспешното представяне днес”.

РОЙТЕРС – Фенове на Левски изгониха новия треньор от първата му пресконференция
"Петев, 38-годишен, се смята за един от най-добрите млади треньори в балканската страна, след като изведе Лудогорец до две поредни титли, но феновете на Левски вярват, че той е привърженик на вечния градски съперник ЦСКА София. Няколко дузини вражески фенове нахлуха малко след началото на първата пресконференция на Петев на стадион „Георги Аспарухов”, крещейки: „Ти не си добре дошъл тук. Ставай, сваляй си фланелката и си отивай. Левски няма да играе под ваше ръководство.” Без присъствие на охрана, феновете изгониха Петев от пресконференцията преди да се конфронтират с шокирания изпълнителен директор Наско Сираков – любимец на публиката и голмайстор на клуба за всички времена с 206 гола между 1981 и 1994 г.

РУМЪНИЯ: Про Спорт - Невероятни сцени в България
„Българският футбол предложи нов невероятен епизод. Един едва назначен треньор бе съблечен от фенове и изгонен от първата му пресконференция. Това стана в Левски София. Ивайло Пенев, бившият треньор на шампиона Лудогорец, бе назначен за нов треньор на Левски, стартирал зле шампионата, на 6-о място след 12 кръга, с 9 т. зад първия. Ръководството реагира и успя да убеди Ивайло Петев да поеме отбора. Но феновете не харесаха този ход. Ултрасите на Левски смятат, че Петев не заслужава поста, като посочиха неговото минало. И на първата пресконференция на 38-годишния треньор фенове нахлуха в стаята, където се разиграха изумителни сцени. Свалиха от Петев екипировката на Левски пред всички присъстващи в залата. „Махай се оттук! Не заслужаваш да носиш синята фланелка! Махай се!" Треньорът незабавно бе избутан навън от феновете, които в движение му свалиха екипа.”

ЧЕХИЯ - Спортовни Новини": Фенове на Левски събличат до кръста новия треньор "Новият футболен треньор на Левски София Ивайло Петев влезе в конфликт с феновете на първата си пресконференция. Гневни запалянковци дори съблякоха гол до кръста 38-годишния треньор, като му махнаха фланелката и горнището. Според българските медии на пресконференцията нахлули 20 младежи и обвинили Петев, че е привърженик на градския съперник ЦСКА, поради което не е достоен да носи екипа на Левски. Когато треньорът отказал да свали екипа си, това сторили самите фенове, след което го извели от залата".