"Пресата в Севиля, цяла Испания и Европа спекулира за пореден път, че настоящият наставник на клуба Хуанде Рамос ще напусне клуба в посока Тотнъм".

Тази информация се появи в официалния сайт на андалуския тим. С това от клуба показаха, че не искат или поне няма да пуснат лесно специалиста в Тотнъм. Настоящият контракт на Хуанде със Севиля изтича след края на настоящия сезон.

Според английските медии Хуанде Рамос е водещата кандидатура за поста мениджър на Тотнъм. Новината бе разпространена, след като досегашният наставник Мартин Йол бе уволнен след загубата от Хетафе в турнира за Купата на УЕФА.

Сайтът на "Би Би Си", известен с това, че в 99,9% от случаите информацията в него е вярна, твърди, че на Хуанде Рамос е предложена оферта-ултиматум от страна на ръководството на Шпорите.

Любопитна информация обаче се появи в местния вестник "Диарио де Севиля". В нея журналистът Хесус Ойеро разкрива, че днес сутринта Рамос е обявил окончателното си решение да напусне Севиля пред президента на клуба Дел Нидо и спортния директор Рамон Родригес - Мончи.

В интерес на истината тази информация малко се разминава с обявената в "Би Би Си" от спортния журналист от испанската секция на изданието Греъм Хънтър. Според него Мончи е бил в Лондон в четвъртък и тогава е започнал преговорите за това как тимът на Севиля ще бъде компенсиран от преждевременното напускане на Рамос. Т.е. Рамос вече трябва да е бил обявил решението си по-рано. Друг е въпросът, че Йол бе уволнен късно снощи, но според информациите раздялата с него е била договорена още преди началото на срещата с Хетафе.

Според медиите на острова Хуанде ще стане най-високоплатеният треньор в света в случай, че приеме офертата на Шпорите. Според "Дейли Мейл" става въпрос за предложение за договор в рамките на следващите 4,5 години на обща стойност 25млн. паунда, което прави над 40 млн. евро.

В крайна сметка въпреки опровержението в сайта на севилци, всички информации навяват на мисълта, че Рамос все пак ще отиде в Тотнъм. А в онлайн-изданието си "Диарио де Севиля" пусна и видеоматериал по темата, озаглавен "Един потвърден слух".