На 1 март ще бъде подновен пролетния дял на шампионата в родната "А" група, решиха на днешното заседание на Изпълкома, което завърши около 17,30 часа. Първенството ни трябва да завърши на 17 май. Финалът за Купата на България ще се играе на 14 май.

На 15 януари в София ще бъде изготвена програмата на световните квалификации за ЮАР 2010 г. В столицата ни ще пристигнат делегациите на Италия, Ейре, Кипър, Черна гора и Грузия, които са в нашата група 8.

Цел на БФС е да бъде намерен национален треньор до тази дата, за да може и той да участва в дискусиите по изработването на програмата.

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков е предложил пред останалите членове на Изпълкома първенството ни да бъде под формат "пролет-есен". Предложението му е било продиктувано заради лошите терени и бездействието на държавата по отношение спортните бази. Днес на Лечков бе поставена задача, да се допита до ПФЛ, както и до всички представители на професионалните клубове и чак тогава ще бъде предложена идеята пред Изпълкома.

"Винаги съм бил за промени, но не за такива на всяка цена. Първенството се е провеждало по този начин през далечната 1954 година, след което сме се върнали на сегашната формула. По принцип, този начин на провеждане на шампионата е подходящ за Русия и скандинавските страни, където времето е доста студено през пролетта и есента", каза по този въпрос Борислав Михайлов.

Според него, не е удобно отбор, който е станал шампион в края на календарната година, да играе в Шампионската лига чак през есента на следващата година или 8-9 месеца по-късно.

Вицепрезидентът Йордан Лечков (вдясно) е предложил също така да настъпят промени в основните комисии в БФС. На следващото заседание през януари ще се изслушат предложения кои членове на коя комисия да бъдат махнати и кои да ги заменят.

На следващото заседание на Изпълкома трябва да се приемат промени в Трансферния и в Дисциплинарния правилник, както и да се фиксират ясни правила за преминаване на деца и юноши от един клуб в друг.

Борислав Михайлов каза, че има много кандидати за селекционери на юношеските ни гарнитури до 17 и 19 години, но и тях ще обяви през март. Тези тимове останаха без треньори, след като Красимир Борисов и Альоша Димитров бяха уволнени за слаби резултати.

БФС търси съперник за контрола на националния отбор за 6 февруари. Такъв няма за момента, но идеята е нашите да играят като гости в топла страна.