Часове, след като медиите на Острова анонсираха края на продължилата няколко седмици драма около новия собственик на Ливърпул, от клуба официално обявиха сделката за приключена. Консорциумът "New England Sports Ventures", който притежава американския бейзболен тим Бостън Ред Сокс, вече официално е собственик на английския футболен клуб Ливърпул.

Директорът на клуба Иън Ейър потвърди, че сделката е била приключена в 17,55 часа българско време, което значи, че председателят на "New England Sports Venture" Джон Хенри заменя Том Хикс и Джордж Джилет като нов собственик на най-успешния английски клуб. Продажбата на 18-кратните шампиони на Англия мина през много перипетии, а Том Хикс и Джордж Джилет обявиха, че тепърва ще търсят обезщетение за "нанесени щети" на стойност 1.6 милиарда долара.

Продажбата на тима на американската компания за 300 милиона паунда ще донесе загуби за Хикс и Джилет за около 140 милиона паунда. В своето изявление от днес, двамата съсобственици казаха, че продажбата на тима на NESV е "нелегална" и "невероятна измама".

След две обжалвания от тяхна страна обаче те трябваше да се признаят за победени и да се оттеглят. По този начин почти сигурно Ливърпул ще избегне и наказанието с отнемане на 9 точки от актива поради задължения към Кралската шотландска банка.