Вихрен загуби с 2:4 от аматьорския Пирин (Бл). Възпитаниците на Борис Николов стояха по добре на изкуствения терен в Сандански и заслужено се поздравиха с успех над елитния си противник.

Головата серия в контролния мач откри Димиров в 19-та минута. В 35-та минута Фехер повали Боби Кондев в наказателното поле и главният съдия Мирослав Максимов отсъди дузпа в полза на Пирин, която Асен Георгиев превърна в гол за 0:2.

В 38-ма минута французина Сиби Анс Канонин простреля Аршинков за 1:2. Малко след подновяването на играта Галчев от 15-16 метра изпрати топката в мрежата на Христов за 1:3.

В 60-та минута Колушев покачи на 1:4, а в 76-та минута Красимир Стоянов от Пирин игра с ръка в наказателното поле и бе отсъдена дузпа в полза на Вихрен. Петър Димитров бе точен и оформи крайното 2:4.

Борис Николов сподели, че е много доволен от самочувствието на футболистите си, които са играли без притеснение от името на противника. "Първоначално се страхувах от маломерния размер на терена, но опасенията ми бързо се разсеяха. Дадох възможност на всички футболисти да вземат участие. Дано да не се главозамаят от тази победа", каза пред БТА треньорът.