Отборът на Интер излезе на втора позиция в класирането в Серия „А", след като спечели дербито от 16-ия кръг срещу Наполи. „Нерадзурите" се наложиха с 2:1 на „Сан Сиро" и по този начин събраха на сметката си 34 точки, с една в повече от третия Наполи.

Домакините започнаха фантастично двубоя и откриха резултата още в 8-ата минута чрез Фреди Гуарин. След заучено положение от корнер, Касано центрира на втората греда към Гуарин, който с много точен удар от въздуха направи безпомощен Де Санктис - 1:0.

Гостите от Неапол отговориха с няколко добри атаки, но Кавани и Инсине нямаха късмет при завършващия удар и не успяха да изравнят резултата. И когато полувремето вървеше към своя край, домакините от Интер успяха да нанесат втори решителен удар чрез Милито. Опитният нападател получи топката в пеналта и с точен удар по земя се разписа за 2:0.

В началото на второто полувреме Интер бе близо до трети гол, с който на практика да сложи точка на спора на „Сан Сиро". Касано бе изведен отлично, но ударът на нападателя срещна страничната греда. Гостите упражниха сериозен натиск и в 54-ата минута Кавани вкара за 2:1.

Буквално секунди по-късно неаполитанци претендираха за дузпа за фаул срещу Маджо, но Никола Рицоли подмина ситуацията. Момчетата на Валтер Мадзари продължиха на атакуват и да търсят изравнителен гол, но отбраната на Интер действаше безупречно.

5 минути преди края на мача Инсине центрира от свободен удар в полето, където Маджо се извиси над всички, но с глава отправи слаб удар, при това точно в ръцете на Ханданович. В крайна сметка Интер съхрани крехкия си аванс и си гарантира трите точки.

Лидер остава отборът на Ювентус, който има 38 точки. Интер е на втора позиция с 34, Наполи са трети с 33.

ИНТЕР - НАПОЛИ 2:1

1:0 Гуарин (8')

2:0 Милито (39')

2:1 Кавани (54')

ИНТЕР: Ханданович, Ранокиа, Камбиасо, Жуан, Нагатомо, Санети, Гаргано, Гуарин, Перейра, Касано (60' Паласио), Милито (75' Коутиньо)

НАПОЛИ: Де Санктис, Гамберини (46' Пандев), Канаваро, Бритос, Маджо, Бехрами, Инлер (58' Джемайли), Зунига, Хамшик (82' Место), Инсине, Кавани..