Изпълнителният директор на Левски по финансовите Констнтин Баждеков заяви пред официалният сайт на шампионите, че ръководството на "сините" е готово да инвестира в базата на стадион "Гепрги Аспарухов", но има пречки от страна на СК Левски.

"Разбрах, че е взето решение за спортните бази, на срещата на лидерите на тристранната управляваща коалиция. Ние имахме заседание на Управителния и Надзорния съвет на четвърти февруари. Темата на съвещанието беше именно за базите. След него ние изразихме в писмено решение готовност да отстояваме поетите ангажименти и инвестиции в стадион "Георги Аспарухов" и база "Раковски". Изпратихме писмо до премиера Сергей Станишев, до кмета на София Бойко Борисов и Областния управител Тодор Модев. Пратихме писмо и до председателя на СК Левски Стоян Хранов, в което изявяваме нашето желание за инвестиции и изясняване на ситуацията за стадион "Георги Аспарухов". Знаете, че ползваме съвместно със СК базата, а в момента изпитваме много сериозни проблеми по реалното и ползване. Те се изразяват, че сме затиснати от несвойствени и нехарактерни дейности в прилежащата на стадиона територия - автомивка, автокъща, паркинги, бензиностанция и т.н. Имаме идея да направим още един терен на мястото на паркинга зад сектор В. Той ни е необходим, защото над 600 деца тренират в школата. Искахме да помолим и да се освободят подстъпите към стадиона. По тези въпроси търсих контакт с господин Хранов, но за съжаление не успяхме да се видим преди да пристигна в Кипър", сподели Баждеков.

"Много се надявам да получим стадион "Раковски", особено след направените официални изявления на най-висшето държавно ръководство. Изразихме писмено нашето съгласие и готовност да реализираме идеята за изграждането на един модерен футболен стадион. Ще се радваме ако наистина вече има реални действия. Според мен най-работещият вариант е този законопроект между двете четения да се оттегли и промени в духа на вижданията на правителството. Трябва да се намерят най-бързите законови форми, които да гарантират тази идея да се реализира наистина. За мен най-важното е, че вече има воля, която е изказана на най-високо ниво", допълни финансистът.

"Много неща могат да станат до решаването или неразрешавнето на казуса „база Раковски", но Левски трябва да има вариант къде да играе домакинските си мачове. Остава ни да завършим изграждането и оформянето на новосъздадения тунел, както и пространството около терена. Ако след време направим нов стадион на "Раковски" ще направим максимални промени на "Герена". Тогава можем да съборим част от трибуните и да направим нови игрища", добави още Баждеков.