Кош на Костас Слукас 7,4 секунди преди сирената остави живи шансовете на Олимпиакос да защити титлата си в Евролигата. Гърците спечелиха третия мач от четвъртфиналната серия срещу Реал Мадрид със 78:76 и намалиха резултата на 1:2 победи.

Олимпиакос започна срещата пределно мобилизиран и успяваше да поддържа аванс от няколко точки. Едва 44 секунди преди края Реал поведе за първи път след почивката с 1 точка. Йоргос Принтезис обаче отговори с тройка за домакините, а 7 секунди преди края Костас Слукас вкара два наказателни, за да подпечата успеха.

Браянт Дънстън завърши с 21 точки и 9 борби за успеха, а за гостите Серхио Родригес вкара 19.

Мач №4 е утре в Пирея.

Другият гръцки гранд Панатинайкос също остана в борбата, след като спечели третия плейофен мач срещу ЦСКА Москва с 65:59. Така ПАО намали резултата на 1:2 и има шанс да изравни, тъй като четвъртият мач отново ще се играе пред темпераментната публика в Атина утре.

Мачът бе паметен за Димитрис Диамантидис, който счупи нов рекорд в лигата, записвайки своята асистенция номер 978, която го изпрати на върха по този показател в историята на турнира. Предното най-добро постижение бе на Тео Папалукас, който завърши кариерата си с 977 завършващи подавания.

Стефан Ласме завърши с 13 точки за победителите, Зак Райт добави 10 точки, а Диамантидис – 9 точки и 5 асистенции. Сони Уимс вкара 14 точки за ЦСКА Москва, а Витали Фридзон – 10.

Макаби Тел Авив е на път да убие мечтата на Емпорио Армани за участие на Файнъл 4 в Евролигата, който тази година ще се проведе в Милано. В мач №3 от четвъртфиналната серия, израелците спечелиха със 75-63 и вече са само на успех от влизане в четворката. Те могат да го направят още след два дни, когато са домакини на четвъртия мач.

Рики Хикман завърши с 15 точки и 6 асистенции за домакините, а за гостите 14 точки вкара Даниел Хакет.

Барселона вече си осигури класиране за Финалната четворка в Милано, след като елиминира турския Галатасарай с 3:0 победи.