Сосиета Спортива Мурата може да се изправи срещу Левски във втория кръг на Шампионската лига, ако в първия направи подвиг и отстрани Тампере Юнайтед от Финладия.

Мурата стана шампион на Сан Марино в последния сезон 2006/07 и по този начин си осигури място в най-престижния футболен турнир. За пръв път отбор от тази страна ще участва в Шампионската лига.

През миналогодишното издание на местния шампионат отново Мурата триумфира, но тогава получи правото да участва в турнира за Купата на УЕФА, където и в двата мача губи от АПОЕЛ (Никозия, Кипър) и с общ резултат 1:7 отпада от надпреварата.

Мурата е основан през 1966 г. в едноименното градче, а миналогодишната титла е първа в клубната история. Освен това през 1997 г. тимът печели купата на страната.

Отборът използва стадион "Акуавива", на който има точно три реда скамейки за публиката или общо 500 места. Всички мачове от европейските турнири обаче тимовете от Сан Марино играят на националния стадион Серавале.

Треньор на Мурата е Федерико Росини, като в отбора играят няколко футболисти от Италия. Звездата на тима е 43-годишният нападател Масимо Агостини, който преди време е играл в Рома, Милан, Парма и други италиански клубове.

ТОВА Е МУРАТА
Пълно име: Сосиета Спортива Мурата
Създаден: 1966 г.
Стадион: "Монтеджиардино"
Капацитет: 500 места
Треньор: Фредерико Росини
Президент: Либерто Касадей
Цвят на екипа: черно и бяло

УСПЕХИ
Шампион на Сан Марино - 2 пъти (2006, 2007)
Купа на Сан Марино - 2 пъти (1997, 2007)

В ЕВРОТУРНИРИТЕ
2 мача (Купа на УЕФА: 2 загуби, г.р. 1:7)