По-рано през този сезон Виктория Дювал бе диагностицирана с раковото заболяване "лимфом на Ходжкин", което за щастие по това време е било още в началната си фаза, но след близо три месеца на химиотерапия младата американка успя да се пребори с коварната болест.

"Спечелих битката с рака! Изключително съм благодарна на всички за любовта и подкрепата! Разчитам на вашите молитви, продължавайки напред по пътя на възстановяването", написа световната №118 в социалните мрежи.

18-годишната американка бе диагностицирана с раковото заболяване по време на квалификациите на тазгодишния Уимбълдън, но въпреки това реши да продължи участието си в Лондон, където успя да се класира за основната схема и дори достигна до втори кръг. След това Дювал се завърна в САЩ и ѝ бяха направени нови изследвания, които потвърдиха диагнозата и моментално след това тя започна своето лечение.

Припомняме ви, че през последните няколко години Алиса Клейбанова и специалистът на двойки Рос Хътчинс също успяха да се преборят с тази коварна болест, а след това и двамата се завърнаха отново на корта. След края на тазгодишния US Open британецът все пак сложи край на своята кариера, но несъмнено ще остане в света на тениса, тъй като вече е директор на АТР турнира в Куинс.