Лудогорец осъществи страхотен трансфер, като продаде Жуниор Кайсара на Шалке. Това дава повод на бившият играч на разградчани да си помисли и за не­що побече. "Бразилският на­ционален тим?" Само при спо­менаването на това лицето му светва: "Вече започвам да си мечтая за това", казва той, цитиран от "Кикер".

Популярното издание при­помня как Кайсара беше наре­чен "машина" от новия тре­ньор на кралскосините Андре Брайтенрайтер заради отлич­ните му физически показатели и това определение е на път да бъде наложено като прякор на бразилеца.

26-годишният Кай­сара обаче има свое мнение по въпроса: "Харесва ми, когато наставникът казва нещо тако­ва за мен, но аз искам да дока­жа, че не съм само машина във физически аспект, а също така ме бива и с топката в крака".

"Кикер" пише, че за него Лу­догорец е получил 4,5 млн. евро, макар засега конкретната сума по сделката да не е обяв­ена.

"Фен съм на Даниел Алвеш от Барселона. Моят стил на игра е подобен на неговия, но не се опитвам да го копирам", уточнява усмихнатият фут­болист с №3, който скоро ще започне усилено изучаване на немски. Засега Кайсара е най-близък с Ерик Максим Чупо-Мотинг, като двамата делят ед­на стая в хотела.

"Други отбори ми даваха по­вече пари, но аз избрах Шалке, защото това е голям клуб, изя­вите за който биха ми дали по­вече шансове да бъда забелязан от националния селекционер на Бразилия Дунга."