Христо Колев коментира отпадането на Локо (Пд) от турнира за Купата на България. Старши треньорът на тима сподели, че в тима вече има финансово спокойствие и вече се полагат основите на един отбор, който да бъде конкурентен на всеки друг в България.

Наставникът говори в предаването „А група токшоу" по Diema sport, след като неговият тим отпадна с дузпи от Монтана на 1/8-финалите за Купата на България.

„Мисля, че стана много интересен мач, имаше доста положения и можехме да решим мача в редовното време, но се стигна до дузпите, като там вече резултат никой не може да предвиди", сподели Христо Колев след драматичния двубой за Купата.

„Мисля, че с идването на новите ръководители, в отбора се създаде едно спокойствие и организация. Имаме опитни играчи, които вече започват да имат съвсем друго отношение към целия процес, за може новите момчета да бъдат привлечени в играта. Не намерихме необходимите хора по време на трансферния прозорец, сега нещата са подредени и хората в клуба сега ще мислят само за подготовка."

„Целта ми като треньор е в този отбор хората, които са тук, да работят с удоволствие и да бъдат отдадени. Най-важното е да играем вълнуващ футбол, за да върнем хората на трибуните. Всичко, което се случва на терена, то е за хората. След това следват останалите неща - трябва да изградим отбор, на който феновете да се радват."

Христо Колев продължи коментара си за футболната философия, която изповядва:

„Независимо къде играем, ще се опитаме да играем атакуващо, да сме далеч от нашата половина, да намерим скорост, да изчистим играта с топка, за да добием скорост и да бъдем уверени. Не винаги се получава, но това не е проблем. Идеята да вярват, че можем да го постигнем."

„Аз съм на доста напреднала възраст, всичко, което съм решавал е било плод на емоцията, понякога правилно, понякога грешно, но мисля, че имаме добро бъдеще. Аз съм израснал в този клуб и като оцених нещата смятам, че мога да помогна на клуба, и ще го направя."

Колкото до Ясеин Ел Каруби наставникът сподели: „Той е един добър вратар, сериозно момче е, мисля, че кариерата му ще бъде много добре развита и един ден ще играе в много по-добър отбор от нашия."

„Защитната ни линия е на много голяма възраст и използват опита, който имат. Лошото е, че нямаме достатъчно хора за ротация, дано през зимата освежим състава, за да имаме по-голяма вариативност."

„При опорните халфове имаме добра конкуренция, на една доба основа. Мисля, че това е плюс за нашия отбор. Ние сме щастливи, че Мартин Камбуров е в нашия отбор и хубавото е, че има ритъм в целия сезон."

„Моят статут в Локо (Пд), вие го знаете, декември месец ще имам изпити и след Нова година може би ще имам възможност да взимам участие в официалната дейност и интервютата след мачовете", допълни треньорът.

„След като вече имаме финансова стабилност ще си поставим някакви цели и ще започнем да ги преследваме. Мисля, че с по-голяма самоувереност и решителност нещата ще изглеждат по-добре."

Както е добре известно, старши треньорът на Локомотив (Пд) се познава много добре, от дете с наставника на Лудогорец. „Едуард Ераносян ми е приятел от детските години. Интересното при него е, че той винаги има самочувствие и винаги устоява своите позиции. Би трябвало да му се даде време, за да се покаже на терена, мисля, че решенията в Лудогорец са си лично негови."

„С ръководството работим, за да поставим основите на един отбор, който да бъде конкурентен на всеки един тим в България", завърши Христо Колев.