Шампионът Манчестър Сити се добра до равенството 1:1 срещу кандидат-първенеца Челси, в дербито от програмата на 5-ия кръг на английската Висша лига.

Първият гол на "Етихад" бе отбелязан от Андре Шурле в 72-ата минута на двубоя, а крайното 1:1 оформи легендата на гостите, но настоящ състезател на домакините Франк Лампард, минути преди края.

Мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо бе в пълна бойна готовност за мача, като излезе с почти оптимална атакуваща формация. Заканилият се да "наказва" "гражданите" Диего Коща бе в центъра на нападението за лондончани, като беше подпомаган от Азар и Вилиан.

Домакините заложиха на Кун Агуеро и Един Джеко в предни позиции, като новото попълнение Мангала действаше съвместно с Коларов, Сабалета и капитана Компани в защитния вал на тима.

Още през първото полувреме стана ясно, че победителят ще бъде излъчен след бясно тактическо надлъгване между двамата мениджъри.

Отборите играеха предпазливо, всеки футболист знаеше позицията си и персоналната си задача в срещата и никой не отстъпваше и за момент от комфортната за него зона на терена.

Това, естествено, не се хареса на феновете по трибуните, които очакваха дъжд от голове в дербито.

По една претенция за дузпа (по-скоро не съвсем основателна) и това бе всичко за първите 45 минути.

През втората част играта определено загрубя, като нарушенията в средата на терена в даден момент бяха почти тройно повече от ударите към двете врати.

В 66-ата минута дойде и повратният момент в срещата, като за втори, заслужен жълт картон от игра бе изгонен Пабло Сабалета. Това натежа неимоверно на ситуацията на терена и само 6 минути по-късно влезлият като резерва Шурле се разписа за 0:1, след многоходова акция на Челси.

Малко преди края Коща разтресе и страничната греда на Харт, но топката така и не пожела да влезе във вратата.

В заключителните секунди на мача последната дума имаше легендата на Челси Франк Лампард. Влезлият като резерва ветеран засече по уникален начин центриране на Милнър в 85-ата минута, донасяйки точката на Сити и хвърляйки в размисли Жозе Моуриньо, който бе причината халфът да напусне "Стамфорд Бридж".

Ето и избраниците на двамата мениджъри, с които те започнаха днес:

СИТИ: Харт, Компани, Сабалета, Коларов, Мангала, Милнър, Силва, Туре, Фернандиньо, Джеко, Агуеро

ЧЕЛСИ: Куртоа, Тери, Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Фабрегас, Вилиан, Рамиреш, Матич, Азар, Коща