Легендата на ЦСКА Петър Жеков сподели мнението си за бъдещето на клуба.

„Ако БФС разреши на ФК ЦСКА да влезе директно на мястото на ПФК ЦСКА във „В" група, то това ще е заличаване на историята", отсече вчера Жеков.

„Аз не съм съдия, адвокат или нещо подобно. Но за мен има само един ЦСКА и това е този, настоящият във „В" група. Всичко друго е лъжа и измама. Знам, че феновете са раздвоени за това какво трябва да е бъдещето на клуба. Хубаво е, че те вече отказаха обединение с друг отбор от „А" или „Б" група. Това също щеше да е край за ЦСКА", продължи Жеков, който вчера навърши 71 години.

„Аз и много други сме си дали живота на ЦСКА. Великите мачове, великите победи, победените еврограндове... Това няма как да бъде заличено с едно движение. За мен най-важното нещо е да се оздрави настоящото дружество. Ако това няма как да стане, ще е по-добре да спрем да съществуваме", каза още петкратният шампион на България.

Той коментира и думите на Тодор Батков, че е дошъл Видовден за ЦСКА. „Ако той беше останал в Левски, клубът щеше да има същата съдба като нашата. Така, че нека не говори много", завърши Жеков, който заяви, че Националиата агенция по приходите вече рови из офисите на „Българска армия".

„Доколкото разбрах има някакъв опит за оздравяване на дружеството. Отделно от влизането на синдика, на „Армията" вече действат и от НАП. Те са поискали от служителите на ЦСКА да извадят списък с всички кредитори. Аз съм един от тях, като имам да получавам 6-7 заплати. Сега водим преговори, като не е изключено да взема само част от тази сума. Но това ще е по-добре отколкото да остана с празни ръце", разкри Жеков пред „Меридиан Мач".
Реклама