Команда борба за титлата е дадена в Ловеч на местния Литекс. Благодетелят на "оранжевите" Гриша Ганчев прави всичко възможно тимът му да атакува златните медали в "А" група, след като в последните 4 сезона ловчанлии се примириха, че Лудогорец обира титлите.

След доброто начало и проблемите в другите тимове обаче "оранжевите" са твърдо решени да се върнат на върха. Литекс има 7 точки от първите си 3 мача и дръпна с крехък аванс пред преследвачите си. В понеделник следобед, часове преди двубоя с Монтана, румънското издание "Фанатик" разкри, че Лауренциу Регекампф е в Ловеч и ще гледа мача на стадиона.

Информацията беше потвърдена за "7 дни спорт от източник в ловешкия клуб. Това не е първа визита на Реге в Ловеч през сезона, след като той изгледа и срещата от първия кръг срещу Лудогорец, когато "оранжевите" биха с 2:0. Тогава обаче се смяташе, че румънският треньор е бил поканен от Лудогорец, тъй като дни по-рано разговаряше с ръководството на шампионите, които и без това имат проблеми след назначаването на Бруно Рибейро. В момента обаче в Литекс са твърдо решени да вземат Лауренциу Регекампф за нов треньор на тима.

39-годишният румънец мина през Ловеч в кариерата си, като игра 6 месеца и остави ярка следа. Кариерата му на треньор се разви шеметно, като постигна страхотни успехи на "Стяуа" и успя да си намери високоплатена работа в Саудитска Арабия, като Ал Хилал му даваше заплата от няколко милиона евро. След като беше изгонен от Близкия изток обаче, Реге се опитва да се завърне в Европа и да си намери работа в отбор с амбиции.

По информация на "7 дни спорт" той е разговарял на няколко пъти със сина на Гриша Ганчев, Данаил, който движи делата в клуба, както и с главния мениджър Стойчо Стоилов. Очаква се Реге да поеме треньорския мостик от зимата, а легендата Люпко Петрович да остане с ръководен пост.

До този момент 68-годишният Люпко се справя повече от добре, след като вдигна отбора след уволнението на Красимир Балъков, благодарение на който Литекс отпадна от Лига Европа. Целта пред Регекампф е титлата, като "Литекс" ще направи всичко възможно да се завърне на първото място. Ако ловчанлии се движат близо до "Лудогорец" до зимната пауза, със сигурност румънският треньор ще поеме отбора и ще бъде направена силна селекция.