Босът на Формула 1 - Бърни Екълстоун атакува "легендата на две колела" Валентино Роси.

"Доктора щеше да бъде дисквалифициран, ако инцидентът му с Марк Маркес се беше случил във Формула 1", смята управляващият търговските права в най-популярната автомобилна надпревара.

Двамата асове от MotoGP се удариха в Малайзия в предпоследния кръг от сезона, след което Маркес падна, а Доктора продължи и завърши 3-и. При случката останаха сериозни съмнения, че Валентино избута с крак съперника си.

Това така и не беше доказано, но въпреки това за причиняване на инцидента Роси получи 3 наказателни точки и беше пратен да стартира последен във финалния кръг във Валенсия.

В последствие Роси завърши 4-и в надпреварата и загуби титлата от своя съотборник в "Ямаха" Хорхе Лоренсо, като последният беше на мнение, че наказанието на Вале е недостатъчно. На същото мнение е и Екълстоун:

„Със сигурност Роси щеше да бъде дисквалифициран, ако беше във Ф1. Или щеше да му бъде показан черен флаг, заяви Бърни пред „Гадзета дело Спорт". - Но той постъпи правилно, че остава при моторите, а не дойде във Формула 1."

Доктора обмисляше сериозно възможността да премине "на 4 колела" при преди 10-ина години и дори направи няколко теста с Ферари през 2006 г, преди да реши да остане на 2 колела.