Наставникът на Реал (Мадрид)-Карло Анчелоти даде своят официална пресконференция преди утрешния двубой между „кралете" и нашия шампион Лудогорец. Изказването му протече под огромен журналистически интерес, като можеха да се забележат медии от България, Испания, Румъния и др.

Италианецът е на мнение, че „орлите" са добър тим със силни индивидуалности. Карлето очаква труден двубой, като изключи напълно възможността от подценяване на съперника. Специалистът призна, че в испанския колос има напрежение поради огромните очаквания към неговите възпитаници.

Към края на своето изказване, Анчелоти обърна внимание на футболисти като Иско и Асиер Ияраменди, които доста рядко получават шанс за изява с „белия" екип. Като за финал, белокосият треньор призна, че Кристиано Роналдо е най-добрият играч в света.

„Лудогорец е добър тим със силни индивидуалности. Имат приятен стил на игра, очаквам да срещнем същия тим, който измъчи Ливърпул. Надейте да мислите  дори и за миг, че ще подценим българите. Ще бъдем напълно мобилизирани срещу тях. Излизаме с най-доброто. В старта на всеки сезон в ШЛ, хората имат огромни очаквания. Има напрежение при нас, а Лудогорец ще ни даде сериозен отпор. Все още трудно да ви кажа, дали ще спечелим за втори път подред Шампионската лига", заяви Анчелоти пред bTV Action, секунди преди началото на неговата  същинска пресконференция.

„Няма скромни отбори, всеки тим се бори за мястото си под слънцето в ШЛ. Видяхте как се представи Лудогорец срещу Ливърпул. Победата за нас е много важно, за да се доближим още по-близо до класиране в следващата фаза. Не мисля за някакви програмирани ротации. Ако видя, че някои от играчите са уморени, тогава ще направя промени. Разбирам, че имаме много привърженици в България. Лудогорец играе динамичен футбол, така че си даваме сметка срещу какъв отбор играем".

„Безспорно, Кристиано е  най-добрият футболист, който някога съм тренирал. Когато правим тактика за даден мач, не правим за отделен играч. Лудогорец притежава кураж. Играят бързо с топката и са доста силни на контраатака. Не всеки футболист е готов да играе на 100 процента в мачовете си. Гарет Бейл прави отличен сезон и няма какво да говоря с него. Критиките към него не са правилни".

„4-4-2 е най-добрата защитна система, а също така тя е доста позитивна и във фаза атака. Не може да играят всички в един мач. Иско подържа много високо ниво, той е много важен играч. Докато Ияраменди се нуждае от отбор, където непрестанно да бъде титуляр, за да израства. Има възможност да правя ротации в проблематичния вратарски пост. Не си спомням преди колко години бях тук с отбора на Милан. Бил съм и в Пловдив, където бях удостоен с титлата „Д-р Хонорис Кауза" на „Пловдивския университет".

„Кристиано е един изключителен професионалист. Той е лидер, който е изключително отдаден на клуба. Може и да не говори много, но влиянието му се усеща. Роналдо просто си намери треньор, с помощта на който да бележи повече голове. Всичко в този живот е възможно-утре може да има вратарска смяна. Пепе е готов за игра, може и да бъде титуляр".

 

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА В TOPSPORT.BG:

МАЛКИТЕ КРАЛЕ ИДВАТ ЗА ТРИТЕ ТОЧКИ В СОФИЯ

ФЛОРЕНТИНО ПЕРЕС ОТСВИРИ МАЧА В СОФИЯ

ИСКО: ГЛЕДАХ ЛУДОГОРЕЦ, ПУБЛИКАТА ЩЕ ИМ ПОМОГНЕ

ФЕНОВЕТЕ НА РЕАЛ ОСТАНАХА РАЗОЧАРОВАНИ НА ЛЕТИЩЕТО

"БЯЛАТА" АГИТКА ПРЕД ХОТЕЛА МИНА САМО С НАМИГАНЕ ОТ РОНАЛДО И РАМОС

ПУСНАХА САМО ЕДИН ЧОВЕК ПРИ РЕАЛ - ЛЮБОСЛАВ ПЕНЕВ

ИКЕР КЪМ ФЕНОВЕТЕ: УТРЕ ЩЕ ВИДИТЕ РАЗЛИЧЕН РЕАЛ

СТАНА ЯСЕН ФУТБОЛИСТЪТ НА РЕАЛ, КОЙТО ЩЕ БЪДЕ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА

АЛВАРО АРБЕЛОА СЕ РАДВА НА СОФИЯ

800 ПОЛИЦАИ ЩЕ ПАЗЯТ ЛУДОГОРЕЦ-РЕАЛ

РОНАЛДО ПОЗДРАВИ БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ "ТУИТЪР"

НАШ "МАДРИДИСТ" ПРИЗОВА РОНАЛДО ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ "ЗЛАТНАТА ОБУВКА"

ВСЕ ОЩЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ЛУДОГОРЕЦ-РЕАЛ НА ЖИВО