Колосът на немския футбол Байерн (Мюнхен) надделя над вече бившия лидер във временното класиране на Бундеслигата Падерборн, в срещата между двата тима от 5-ия кръг на първенството.

Баварците отказаха тотално съперника си с категоричното 4:0, с попадения на Гьотце, Левандовски, отново Гьотце, а в края и Мюлер.

Преди началото днес домакините имаха равен брой точки с днешния си гост, но колкото и да бе странно това за "неспециалистите", Падерборн беше с по-добри показатели от обичайната машина на Германия.

В предишния кръг гостите днес се наложиха с чиста победа - 2:0 при домакинството си на Хановер, докато малко очаквано баварците не успяха да се справят с отмиращата легенда на немския футбол Хамбургер, завършвайки наравно - 0:0.

Днес обаче подобни терзания в нападение за мюнхенци нямаше.

Още в 8-мата минута Мюлер прати добра топка към Гьотце, който без да му мисли много я продължи във вратата за 1:0. Голмайсторът, направил страната си световен шампион, бе на изключително ниво днес и просто нямаше как бранителите да му противодействат успешно.

Всякаква интрига в мача бе заличена на доста ранен етап от срещата, като още в 14-ата минута резултатът набъбна до 2:0. Един от лидерите на тима Филип Лам подаде към Левандовски, за когото не остана нищо друго, освен да вкара кълбото в мрежата за 2:0.

През втората част баварците намалиха темпото, но и опонентът им не ги затрудни неимоверно.

В 78-ата минута Гьотце покачи на 3:0 с втория си гол в мача, а крайното 4:0 оформи Мюлер, разписал се след асистенция на Робен 5 минути преди последния сигнал.

Ето и единайсетте на Байерн в началото днес: Нойер, Лам, Боатенг, Роде, Данте, Робен, Алонсо, Гьотце, Мюлер, Левандовски