Ръководството на ЦСКА рязко смени позицията си по повод последните изказвания на бившия собственик на клуба Иво Иванов.

„Червените" решиха да заведат дело за клевета срещу бизнесмена поради „уронване на престижа на клуба". Припомняме, че Иво Иванов обяви, че „армейците" няма да получат лиценз за Европа, поради безобразната политика която се води в клуба.

ОТ ЦСКА веднага отвърнаха с декларация, в която обявиха, че не смятат за нужно дори да коментират думите му, но днес решиха да заведат дело срещу него.

Ето и декларацията на „червените":

"УС на ПФК ЦСКА АД на днешното си заседание обсъди поредицата от клеветнически твърдения на бившия собственик на ЦСКА Иво Иванов. Бяха разгледани също така и предложенията на група акционери, които смятат, че изявленията на лицето Иванов нарушават техните интереси. Във връзка с това УС на ПФК ЦСК АД взе решение да заведе дело за клевета срещу Иво Иванов.

Сумата, за която ще бъде съдено лицето, ще бъде определена в близките дни от адвокатите на футболния клуб. УС на ПФК ЦСКА АД не смята за необходимо да излиза с други официални становища по повод твърдения на лице, пряко отговорно за многогодишното неплащане на задължения, които днес се изплащат от Клуба. Членовете на УС изразяват благодарност за десетките хиляди обаждания и мнения във форумите, които осъждат бившите управници и клеветническите твърдения на един от тях. Ние считаме, че подобни казуси трябва да се разглеждат от българския съд, поради което смятаме споровете да продължат там.".