Днешният неделен ден обещава сериозна доза емоции за любителите на българския футбол. Един срещу друг се изправят две от най-качествените селекции по родните терени- Лудогорец и Литекс. Дербито е от изключително значение и за „зелени" и за „оранжеви", които към днешна дата изостават значително от лидерите ЦСКА.

Домакините ще трябва бързо да се настроят на вълна БГ първенство след онзи епичен двубой с Ливърпул. Шампионите се намират на незавидната за тях пета позиция, имайки актив от 15 точки. Очакванията са, че Георги Дерменджиев отново ще заложи на голяма част от своите резервни футболисти, като в игра най-вероятно ще се появят Жуниор Кишада, Златински и Вандерсон. На вратата пък ще бъде Владислав Стоянов, който пропусна дебюта на тима в ШЛ поради наказание.

Настроението в Литекс е приповдигнато, след като ловчанлии записаха поредица от успехи, които изкачиха тима  до третото място, непосредствено зад челниците Берое и ЦСКА. Красимир Балъков отново ще заложи на сплавта между опитни чужденци и талантливи млади български състезатели. Легендата има проблеми и с контузени играчи, като дербито със сигурност напускат Кирил Десподов, Евгени Александров и Сашо Цветков.

Припомняме, че последната шампионатна  среща на „Лудогорец арена" между тези два тима, завърши с изразителен успех на "орлите" с 3:0, което допълнително увеличава интригата в това вече пословично провинциално дерби.

Двубоят може да наблюдавате на живо в ефира на ДИЕМА или с коментар по минути на Topsport.bg.

ЛУДОГОРЕЦ-ЛИТЕКС (Състави и коментар по минути)