Трансферът на Димитър Бербатов е факт! Отборът на ПАОК официално съобщи за сделката на своя сайт, приветствайки българския магьосник с "Добре дошъл!".  Грандът от Солун запознава феновете на тима с богата кариера на Митко, изпълнена с множество отличия и куп красиви попадения.

Според медиите в Гърция, Бебро е един от най-престижните трансфери в историята на местния шампионат. Колегите ни твърдят, че нападателят е избрал ПАОК заради близостта на Солун до София. Бившата звезда на Манчестър (Юнайтед) е останал очарован и от отношението на клубния президент Иван Савидис.

По-късно днес се очаква и неговото пристигане на стадион "Тумба", където да позира и с екипа на "черно-белите".

ПАОК не стартира особено добре Супер лигата, имайки  само точка след два изиграни мача. Старши-треньор на клуба е хърватската легенда Игор Тудор, който е добре познат на обществеността с кариерата си като футболист на Ювентус.

Бербатов пък ще има повече от интересен съотборник. Става въпрос за доскорошният любимец на всички левскари - Гари Родригес, който акостира в солунския клуб през това лято. Други популярни играчи на ПАОК са опитните гръцки национали Димитрис Салпингидис и Александрос Циолис. Негова основна конкуренция в атака пък ще бъде местната звезда - Стефанос Атанасиадис.

Митко пък ще има удоволствието да играе пред една от най-горещите публики в цяла Европа. Ултрасите на ПАОК са изключително темпераментни и създават невероятна атмосфера на 28-хилядния стадион "Тумба".

Клубът е двукратен шампион на Гърция, а с Купата на страната е триумфирал цели четири пъти. Собственик в сянка на гръцкия тим е руският милиардер Евгений Гинер, който от дълги години ръководи успешно и ЦСКА (Москва). Поради законови пречки обаче, начело на ПАОК се води негово поставено лице.