България гостува на Хърватия, в предпоследна и за двата тима квалификация за Евро 2016.

СЪСТАВИТЕ И КОМЕНТАР НА МАЧА ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

ГЛЕДАЙТЕ СРЕЩАТА НА ЖИВО ТУК И ТУК!

Двубоят можеше да бъде истинско зрелище, но нашият отбор направи така, че гостуването в Загреб да е по-скоро протоколно. Със загубите от Норвегия и Италия тимът на Ивайло Петев на практика се прости с шансовете си за третото място в групата и ще трябва да гледа още един голям форум по телевизията.

Хърватите взеха само точка от двубоите си с Азербайджан и Норвегия, като по този начин отстъпиха втората позиция на скандинавците. Вече с нов селекционер в лицето на Анте Чачич, "шахматистите" ще преследват задължителни три точки срещу България, за да запазят живи надеждите си за директно класиране.

Двубоят на стадион "Максимир" ще се играе пред празни трибуни заради наказание на домакините.

Хърватите няма да могат да разчитат на Марио Манджукич, който е контузен, но неговото място на върха на атаката ще заеме намиращия се в блестяща форма Никола Калинич от Фиорентина. В средата на терена Чачич разполага с великолепни футболисти, подвизаващи се в някои от най-големите клубове на Стария континент.

Лука Модрич, Иван Ракитич, Иван Перишич и Матео Ковачич респектират всеки съперник, а в стартовите 11 се появява и младата звезда на Динамо (Загреб) Марко Пяца.

Наставникът на "трикольорите" Ивайло Петев е предприел множество промени в сравнение с предишните два квалификационни двубоя. Сред титулярите започват Симеон Славчев, Христо Златински, Терзиев, Страхил Попов, Живко Миланов и Александър Тонев, които не играха срещу Италия.

Любопитен факт е, че двамата селекционери вече са се изправяли един срещу друг, но на клубно ниво. През 2012 година воденият от Ивайло Петев Лудогорец беше на няколко секунди от елиминирането на Динамо (Загреб) в квалификациите на Шампионската лига, но хърватите спечелиха с 3:2 след гол в 98-ата минута. Тогава начело на Динамо беше Чачич, мачът отново се игра на "Максимир", а победното попадение за "модрите" вкара Домагой Вида.