Звездата на Ел Ей Лейкърс Коби Брайънт е на път да счупи пореден рекорд. Този път става въпрос за постижение на легендарния Майкъл Джордън и в частност отбелязаните от него точки.

Тази вечер Лейкърс гостува на Сан Антонио Спърс в Тексас, а Брайън има нужда от 31 точки, за да подобри постижението от реализирани точки на Джордан - 32 292 точки, с което ще го измести от третата позиция в класацията. Повечето от баскетболните фенове определят Джордан за №1 в историята на този спорт и когато Брайънт подобри постижението му от точки едва ли това ще се промени.

В никакъв случай обаче очертаващото се постижение на Коби не трябва да бъде подценявано. Легендата на Лейкърс има спечелени 5 титли в НБА, 16 участия в Мача на звездите, два пъти е определян за MVP на сезона. Освен това е най-младият, достигал кота 23 000 точки, в това число 81 точки в един мач.

36-годишният Брайънт, който вече обяви, че следващият сезон, негов 20-и, ще бъде последен в кариерата му, сподели пред официалния сайт на Лейкърс следното: „За мен е голяма чест да бъда на тази позиция. Не мога да повярвам, че съм реализирал толкова много точки. Определено подобен рекорд никога не е бил в мислите ми, когато израствах. Като дете мечтаех да стана шампион в НБА, а не за конкретен брой точки. Числата не са нещо, на което обръщам голямо внимание".

Брайънт за пореден път подчерта, че предпочита да спечели още веднъж шампионата, с което да се изравни по брой титли с Джирдан (6). От началото на сезона Коби вкарва средно по 25.5 точки на двубой.