Без Димитър Бербатов в състава Монако записа победа с 3:1 като гост на Бастия в 11-я кръг на френското футболно първенство. Така Монако заема шестата позиция във Франция със 17 точки, на 8 от лидера Олимпик.

Димитър Бербатов, който разтегна мускул на лявото бедро на двубоя с Бенфика Шампионската лига, е извън игра до средата на ноември.

Монегаските нямаха проблеми с непретенциозния си съперник, който е на дъното в класирането с едва 10 точки в актива си. Резултатът бе открит още в петата минута, когато Валер Жермен реализира за 1:0 след асистенция на Яник Ферейра Караско. Домакините обаче не се дадоха лесно и изравниха в 21-ата минута, след попадение на Кристофър Мабулу.

През второто полувреме обаче футболистите на Монако наложиха преимущество и в 78-ата минута взеха преднина с гол на 21-годишния Жофри Кондогбиа, който засече топката след центриране на Караско. Самият Яник Ферейра Караско реализира в 84-ата минута за 3:1 в полза на гостите. Белгиецът довърши започнатото от 18-годишния Антъни Мартиал, който изработи гола след грешка на защитник на Бастия и подаде на Караско, който вкара третото попадение за състава си.