Един от основните организатори на честването на 100-годишнината на Левски Константин Папазов очаква стадион "Васил Левски" да бъде препълнен на 23 май, когато тимът ще посрещне италианския Лацио.

"Стадионът трябва да е пълен до дупка. Ако има едно свободно място на "Васил Левски", ще ме боли много", каза през сълзи Тити на пресконференция на инициативния комитет по честванията на юбилея.

"Трябва да забравим болката от загубите от ЦСКА, от лошото класиране и отпадането за Купата на България тази година, от това, че оставаме без участие в европейските турнири. Трябва да бъдем силни, да направим нещо, което ще се помни през следващите 100 години", продължи Папазов.

Треньорът на баскетболния Левски сподели още, че ще бъде много разочарован, ако някой от легендарните футболисти на клуба не присъства на 100-годишнината.

"Ако някоя от легендите на Левски не прескочи егото си и не се появи на 23 май, няма да се посвеня да кажа истината", заяви Тити, според когото няма да има по-значимо събитие в историята на съвременна България от юбилея на тима:

„Левски е над всичко в тази държава, в добрия смисъл на думата. Трябва да го докажем".

"Жалко ще е ако дойдат хора на стадиона, както дойдоха за Лудогорец на мача с Валенсия. Ние не сме Лудогорец, ние сме други. Не е важно с кой ще играем. Дали Лацио, дали някой друг. Важно е да докажем кои сме ние. За първи път билетите ще имат име и ЕГН. 42 хиляди билети за събитието. Ако играехме с Барселона, може би някой щеше да дойде заради Меси. А ние трябва да сме там заради синята фланелка", продължи баскетболният специалист.

"Ще има мач между феновете и отбора, победил 7:1. Момчетата от онзи отбор, победил 7:2, ще имат друга задача. Не трябва да имаме къса памет. През 2006 г. всички скачаха и целуваха по мустаците Тодор Батков. И си прехвърляха по телефоните мелодията на Шампионската лига. При мен няма сценарий, но има любов. Някои мислят, че съм клоун и палячо. Да, такъв съм, но имам сърце", каза още Папазов.

"Ще има и скечове. Аз и Краси Радков ще сме на стадиона. Избрахме Лацио за шоу мач, защото това избраха феновете. Можеше да е Фиорентина. Имахме и други отбори, но се съобразихме с феновете. Имаше опция за Атлетико Мадрид и Бенфика. Атлетико обаче може да играе финал на 24 май, а Бенфика искаше да играем преди рождения ден. На 150-годишнината ще докараме Реал Мадрид", добави Тити.