Националният селекционер Пламен Константинов обясни как точно се е получило разминаването между него и Матей Казийски миналата година преди световното първенство.

"Да, имахме среща миналата година и разговорът ни бе насочен за предстоящата година, тоест за тази, която тече в момента. В края на разговора, в който засегнахме много теми, постигнахме уговорка да се чуем, ако все пак размисли за световното първенство.

1% шанс да имаше, трябваше да го използвам. За това и го вписах в отбора. Търсих го три-четири пъти, но не се свързахме, а той не ми върна обаждането. И се получи ситуация, в която аз не знаех дали ще мога да го ползвам. Между другото преди половин час пак го потърсих и той пак не ми отговори.

Трябва да изчакаме първия ден на лагера, за да видим дали Матей ще се появи. И за него това не е лесно решение, но националният отбор е над всичко и това не е просто някакво клише. Още повече, че сме домакини на европейското, това надали ще стане през следващите 20 години.

За Матей, мисля, има достатъчно мотивация да играе за България. Моето отношение към него си остава добро. Ако Матей е честен пред себе си, той трябва да си признае, че и федерацията, и президентът Данчо Лазаров, са направили изключително много за него. На него не му е пречено, сигурен съм в това", заяви Констатинов в предаването Sport7 по TV7.