Цветан Соколов преминава в турския Халкбанк от есента. За трансфера клубът от Анкара съобщава на Фейсбук страницата си, като договорът е за 3 години.

Според неофициална информация Халкбанк е извадил 1 млн. евро за купуването на правата на Соколов и кубинеца с италиански паспорт Османи Хуанторена. И двамата са собственост на Тренто, а с тези пари е осигурен част от бюджета на италианския клуб за връщането на Матей Казийски и треньора Радостин Стойчев.

Тандемът бе през миналия сезон в Халкбанк, но се върна в Тренто. Очаква се в отбора да премине и македонският разпределител на Марек Ивкони - Гьорги Георгиев.

"Ще разговаряме пак със Стойчев, той вече изрази готовност да го вземе", заяви Людмил Найденов, мениджърът на шампионите от Дупница, цитиран от "Труд".

Същевременно Сърбия удари САЩ с 3:1 в нашата група от Световната лига и запази сериозни шансове за финалите на турнира. Преди последния мач между двата тима в класирането води САЩ с 21 точки пред Сърбия с 20 т., Русия с 18 и България с 4 т.