Президентът на Ботев Димитър Христолов заяви, че неговият тим не се чуства като обречен срещу Литекс, въпреки че домакините са фаворити в този мач. Коментарът му бе по повод жребият от полуфиналите на турнира за купата на България Форд Мото Пфое. Както вече стана ясно, Ботев ще гостува на Литекс в първия полуфинал на 16 април, в другия мач Каликра приема Черно море.

Димитър Христолов добави, че въпреки силата на ловчанлии "жълто-черните" футболисти ще излязат срещу тях да играят футбол и ако имат сили да победят. "Поне в едно съм сигурен, че съдията, който и да е той ще ръководи предстоящия двубой обективно, тъй като Литекс са коректни и разчитат само на уменията на футболистите си на терена", каза още Христолов.

Думите му бяха по повод отсъжданията на съдията Александър Костадинов във вчерашния мач във Варна между Черно море и Ботев за първенство на "А" група, информира "Спорт1". Според ръководството и футболистите от пловдивския клуб те са ощетени от отсъжданията на рефера, който е с основни "заслуги" да загубят с 0:2.