Григор Димитров не скри разочарованието си след загубата от Рафаел Надал в Монте Карло. Българинът обаче подчерта, че подобни мачове са полезни за него.

"Tежка загуба. Разбира се, аз смятам, че дадох всичко от себе си днес. Рафаел Надал обаче е невероятен играч, невероятен борец", сподели Димитров.

21-годишният българин не успя да прекъсне серията на испанския левичар от 44 поредни победи, след като загуби от него в три сета 2-6, 6-2, 4-6. Така Надал, след доста тежък мач, се класира за полуфиналите на престижния тенис турнир и е на две победи от спечелването му за девети пореден път.

"Рафа показа днес, че не само е най-добрият тенисист на тази настилка, но един от най-добрите тенисисти изобщо", продължи първата ни ракета пред сайта на ATP. "Независимо, че паднах в първия сет, аз не загубих позициите си на корта и това ми помогна да спечеля втория сет. Когато започна третата част, на мен вече ми беше доста комфортно на корта", добави Димитров.

"Започнах да играя много повече от основната линия, което сега вече знам, че не трябваше да правя толкова често. Рафа ми даде добър урок днес", завърши Гришо, който ще влезе за първи път в своята кариера в Топ 30 на световната ранглиста след прекрасното си представяне на турнира в Монте Карло.