Министерството на младежта и спорта и младите таланти от столичните спортни училища участваха във „Фестивала на мира" и така отбелязаха 21 септември - Международния ден на мира.

Фестивалът се проведе в базата на Българския червен кръст в село Лозен край София. Той беше организиран от посланика на добра воля на ООН Юджи Миата, в партньорство с ММС, МОСВ, МОН, кметство Лозен, БЧК и посолствата на Индонезия, Египет, Корея, Япония и Палестина.

Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова изпрати приветствие до участниците, в което им напомни, че още от древността спортът традиционно е мощно средство за постигане на мир и прекратяване на всякакви военни действия по време на олимпийските игри. Тя призова младите спортисти ревностно да пазят идеалите на олимпизма и мира.

Посланиците на Палестина, Индонезия и Египет лично подкрепиха „Фестивала на мира".

В специални шатри чуждестранните посолства представиха традициите и културата на своите народи, а за доброто настроение на всички се погрижиха Биг Бенд - Благоевград, певицата - педагог от Нов български университет Румяна Коцева и група „D'vine Ledy", които изпяха емблематичната за България песен „Една българска роза".

На този ден 150 държави по цял свят подкрепят резолюцията на ООН за един ден без насилие и войни.