Селекционерът на германския национален отбор Витал Хейнен продължава да всява смут в срещите си с България от програмата на Европейското първенство.

Хейнен изглеждаше видимо уморен след поредния мач от Евроволей 2015, в който съставът му победи Белгия с 3:0 гейма и се класира за четвъртфиналите. Там Бундестимът ще се изправи отново срещу България, като мачът е утре (14 октомври) от 20,30 часа в "Арена Армеец".

Ето какво каза Хейнен пред BGvolleyball.com за победата и предстоящият мач с България:

"Никога не съм уморен. Винаги съм пълен с енергия. Очаквана победа срещу Белгия и я постигнахме. По-скоро съм удовлетворен, че бихме съперника чисто с 3:0 гейма и не се стигна до обрат във втория гейм.

Сега отново се изравяме срещу България. Нищо ново. Вече казах, че ще ще се видим пак. Знам какво ме очаква! Подготвен съм. Не може нищо да ме уплаши.

Ще подходим различно. Този път ще играем умно. В първия мач не беше така. Но сега ще играем по съвсем различен начин. Да съм нервен? Да, може би малко. Но това е друго нещо. Кой не е нервен преди толкова важен мач?

Смятам, че шансовете ни са равни. 50/50. Реалист съм и не се изхвърлям. Кой ще победи, ще видим. Последният мач е най-важен", сподели Хейнен.